image description

Vanaf februari 2015 zijn wij druk bezig geweest met het opstarten van het AED project in Paasloo.

 

Vrijwilligers

In het voorjaar heeft een aantal inwoners van Paasloo hun ronde langs alle adressen gedaan voor de ‘tientjesactie’. Het resultaat was geweldig. Ruim 70 gezinnen hebben een machtiging afgegeven om jaarlijks een tientje te doneren. Ook waren er enkele mooie eenmalige bijdragen. Met deze bijdragen kunnen we de jaarlijkse herhalingscursussen betalen en kunnen we alvast gaan sparen voor de vervanging en onderhoud van de AED’s op termijn. Bedankt allemaal!

In mei/juni 2016 hebben 28 mensen de reanimatiecursus met gebruik van de AED met succes afgerond. Hopelijk heeft een ieder zich inmiddels ingeschreven als burgerhulpverlener via www.hartslagnu.nl. Naast deze mensen hebben ook ruim 20 personen de opleiding reeds gevolgd via het werk, eigen bedrijf of elders. Dit brengt ons op bijna 50 vrijwilligers. Ongelofelijk veel voor een klein dorp als Paasloo. Indien het aanmelden via de website www.hartslagnu.nl niet lukt, dan kunt u contact opnemen met Nanka Nijenhuis.

 

Locatie AED’s

Omdat het netwerk niet stopt bij de grenzen van Paasloo (gelukkig) kun je eventueel ook een oproep ontvangen van de AED’s van Oldemarkt en Blesdijke. De AED’s van Oldemarkt waar je voor opgeroepen kunt worden bevinden zich aan de Westerdallaan 5 bij de familie Dolstra (Sportlaan, tegenover voetbalvelden / tennisbaan) en op De Hare op Hareweg 4-6. De AED van Blesdijke hangt bij de familie Gerards op Eikenlaan 12.

Bekijk hier de verschillende locaties: Locaties AED’s Oldemarkt en Blesdijke

 

De AED’s van Binnenhof, Eikenhof en Krolsbergen zijn voorzien van een buitenkast en zijn aangemeld bij het netwerk.

Ook hebben we zelf een AED met buitenkast kunnen aanschaffen. Dit met dank aan de sponsoren, koppengeld en de enorm goede respons op de ‘tientjesactie’. Deze AED deze hangt bij de familie Timman aan de Hooiweg 8.

 

Opleiding en herhaling

Voor de AED cursus heeft zich al een aantal nieuwelingen opgegeven, maar daar kunnen natuurlijk altijd nog meer bij. Weet jij iemand die de cursus graag zou willen volgen, of wil je zelf graag deelnemen, neem dan contact op met Nanka Nijenhuis, zodat zij de cursus in kan plannen.

Daarnaast zijn financiële bijdragen natuurlijk altijd welkom en is het altijd nog mogelijk om een jaarlijks tientje te doneren! Gebruik hiervoor dit machtigingsformulier.